Новини проекту
Новий навчальний рік!
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 9 чоловік

«Перемагає той, хто памʼятає»

Дата: 12 жовтня о 21:17
7 переглядів

#національно_патріотичне_виховання
#проєктна_діяльність
#краєзнавча_дослідницька_діяльність

У Просторі Героїв Добростанської гімназії Добростанського старостату пройшов Урок Мужності на тему: «Перемагає той, хто памʼятає», метою якого є утвердження української громадянської ідентичності шляхом формування та збереження історичної пам’яті про події російсько-української війни та популяризація героїчного чину українських Захисників.
На заході були присутні учні 5~8 класів та вчителі гімназії, а також гості: Уляна Ганусяк, депутат Новояворівської міської ради, керівник ЦНАПу, та Олександра Сичак, дієвий друг та меценатка нашого закладу.
Слухачі заходу мали можливість віртуально пройти шляхом проєкту «Простір Героїв», послухати надихаючі розповіді учнів про життя героїв Івана Карапати, Ярослава Сорича, Арсена Рудченка та Андрія Миляна, про їхні захоплення, активну громадянську позицію. Важливі факти біографії захисників школярі досліджували, зустрічаючись із членами їх родин, здійснюючи опитування вчителів, які їх навчали, мешканців громади. Трепетним моментом заходу був авторський монолог «Лист із небес до найрідніших», який прочитала педагог Марія Русановська, а також пісня «Українське сонце зійшло» у виконанні випускниці закладу, а нині директорки Воледобростанський Ззсо ЗЗСО І ст., Тетяна Харович та першокласниці Діанки Заблоцької.
Зазначимо, що проєкт «Простір Героїв» Добростанської гімназії реалізовувався командою педагогів під керівництвом вчительки історії Галини Заблоцької Галина Б-З спільними зусиллями трудового колективу закладу освіти, громади с. Добростани, БФ «МХП-Громаді» Фонд "МХП-Громаді", Включайся ГО «Включайся», Новояворівської міської ради та Відділ освіти Новояворівської міської ради. У рамках реалізації проєкту за талановитим дизайном Наталка Копоть силами та коштами команди проєкту, меценатів громади було здійснено монтаж стелі типу «армстронг» у класному приміщенні, косметичний ремонт стін, художнє фарбування стін, дизайн та виготовлення меблів, оформлення Кутка слави загиблим героям с.Добростани, виготовлення карти України, збір матеріалу щодо життя та героїчного чину воїнів-захисників. Особистий внесок колективу становив 26 тис.грн. Грант від БФ «МХП-Громаді» -20 тис. грн. (закупівля плит для виготовлення меблів, їх порізка та поклейка). Співфінансування Новояворівської міської ради 41 тис. грн.: закупівля матеріалів стелі «армстронг» та 3Д-принтер. Учні та вчителі з нетерпінням чекають на 3Д-принтер від відділу освіти, який допоможе освоїти новітні технології, друкувати патріотичну сувенірну продукцію, навчальну наочність, здійснювати проєктну діяльність.
Зазначимо, що у процесі створення Простору Героїв проводилася дослідницько-пошукова та краєзнавча робота. Організовувалися зустрічі з воїнами, інтерв’ю з родинами загиблих, круглі столи, тренінги, військово-спортивні змагання, волонтерські акції та інше. Діти писали листи-подяки на передову. На створеній власноруч настінній карті «Україна» гімназисти позначили улюблені місця наших захисників, місця боїв з окупантом, в яких вони брали участь, а також місця їх останнього подиху. Сформовано корзини-скарбниці з улюбленими речами та світлинами наших захисників.
Видано брошуру «Міста-Герої. Перемоги України у війні». Зараз учні працюють над видавництвом книжечки «Герої наших днів» про односельчан, які сьогодні захищають нашу державу в складі ЗСУ та Національної гвардії України, тому пошукова робота продовжується.
Ми віримо, що Простір Героїв Добростанської гімназії формуватиме та виховуватиме майбутніх героїв, готових мужньо захищати свою гідність і свою рідну землю.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.